Namirnice afrodizijaci: 12 vrhunskih namirnica za jačanje polnog nagona

Postoji verovanje da namirnice koje liče na delove tela mogu da pojačaju polni nagon. Dr Vižej Singal, seksolog iz Delhija, navodi šta je tačno u vezi sa ovim verovanjem o namirnicama i voćem koji mogu da poboljšaju libido.

Dr Vižej Singal objašnjava koncept namirnica koje su dobre za seks i na koji način one jačaju libido.

„Svaka zdrava hrana je dobra i za seks. Međutim, postoje neke namirnice koje su naročito korisne – orasi, jagode, avokado, lubenica i badem. Svako bi trebalo da zna da je alkohol loš za zdrav seksualni život – povećava želju, ali smanjuje učinak.“

Orasi

Orasi popravljaju kvalitet sperme. Poznato je da pozitivno utiču na oblik, pokretljivost i vitalnost spermatozoida. Da biste poboljšali plodnost, uključite orahe u ishranu.

Jagode i maline

Seme ovog voća je prepuno cinka, koji je od presudne važnosti za polni nagon kako muškaraca, tako i žena. Kada žena ima visok nivo cinka u organizmu, ona se mnogo lakše priprema za polni čin. Kod muškaraca cink kontroliše nivo testosterona, koji je odgovoran za proizvodnju sperme. Veoma je važno da muškarci obnavljaju cink u organizmu, jer njegov nivo opada tokom polnog odnosa.

Avokado

Folati i vitamin B6 su podjednako neophodni za zdrav polni nagon. Folati podižu energetski nivo organizma, dok vitamin B6 stabilizuje hormone.

Lubenica

Lubenica poboljšava erekciju i jača libido. Osim toga, sadrži i citrulin, aminokiselinu koja u organizmu oslobađa uslovnu esencijalnu aminomkiselinu arginin. Arginin je odgovoran za zdravlje krvnih sudova.

Badem

Badem sadrži arginin, koji poboljšava cirkulaciju i opušta krvne sudove. Ova aminokiselina pomaže održavanju erekcije.

Čokolada

Crna čokolada oslobađa serotonin i endorfin – „hormone sreće“ – koji utiču na popravljanje raspoloženja. Oni vam neće pojačati libido, ali bar nećete biti mrzovoljni.

Jaja

Za zdravu erekciju konzumirajte jaja. Jaja sadrže aminokiselinu L-arginin, koja je dobra kod problema sa erektilnom disfunkcijom.

Breskve

Vitamin C, prisutan u breskvama, povećava broj spermatozoida i popravlja kvalitet spreme. Breskve sadrže visok nivo vitamina C, koji je odličan protiv neplodnosti.

Kafa

Kafa je stimulans, pa tako potiče i polni nagon. Kafa može da stimuliše mozak da pojača uzbuđenje.

Šafran

Šafran je prirodni afrodizijak i može da se konzumira radi pojačanja polnog nagona i učinka pri polnom odnosu. Šafran povećava izdržljivost i energiju.

Šnicla

Šnicla je sjajan sastojak za jačanje polnog nagona – sadrži cink, vitamin B, gvožđe i proteine. Ova jedinjenja su od presudne važnosti i za muškarce i za žene, jer pojačavaju libido.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*